fbpx Μανώλης Παπουτσάκης | Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης

Μανώλης Παπουτσάκης

  • Job
    Σεφ
  • Specialized
  • Experience
  • Email

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Μεγάλωσε στην Κίσαμο Χανίων και εκεί έλαβε τη βασική σχολική του εκπαίδευση. Πέτυχε στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου και πήρε το πτυχίο του από τη Φιλοσοφική Σχολή. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με αντικείμενο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο Ρέθυμνο και για ένα εξάμηνο βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας ως μεταπτυχιακός φοιτητής. Μετακόμισε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την επόνηση της διδακτορικής του διατριβής πάνω στον Πλάτωνα. Στο Ρέθυμνο εργάστηκε ταυτόχρονα με τις σπουδές του για αρκετά χρόνια ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα. Στον στρατό έλαβε τη βασική του εκπαίδευση ως μάγειρας και από τότε και μετά κατάλαβε ότι η μαγειρική θα γινόταν το επάγγελμά του και η φιλοσοφία το χόμπι του. Στη Θεσσαλονίκη ανδρώθηκε μαγειρικά μέσα στην κουζίνα του κρητικού εστιατορίου «Μυρσίνη» και αφού πέρασε από τις κουζίνες άλλων εστιατορίων, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του Κρητικό εστιατόριο, το Χαρούπι, του οποίου είναι και ο σεφ. Το εστιατόριο έχει ήδη διακριθεί παρά το νεαρό της ηλικίας του (FNL, RESTAURANT 100, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα κ.α.) και έχει δώσει μια νέα δυναμική ανανέωσης στην κρητική κουζίνα. Ταυτόχρονα έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την κουζίνα του εστιατορίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στην Θέρμη της Θεσσαλονίκης, φροντίζοντας καθημερινά για το φαγητό των εργαζομένων και των εκδηλώσεων του κέντρου. Παράλληλα διδάσκει μαγειρική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Έχει διακριθεί σε πολλούς και σημαντικούς διαγωνισμούς μαγειρικής κερδίζοντας μάλιστα και τον τίτλο του Greek Chef 2017 στην έκθεση EXPOTROF. Τέλος, είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης .